Friday, March 2, 2012

Friday mumblings!

Dah dua org komplen "skrg ni akak dah tak bubuh gamba cupcakes kat blog..."  huhu.. sori lah yek.. nama jek blog cupcake tp isi kandungannya carca marba :D



Thank you Zarith! An engagement gift for her friend.. she texted me, " Salam kak edi. The cupcakes are perfect! Tak manis sgt. Just niceeeee. Thanks kak :) "

Hari ni nak bebel psl blog.. sebab semlm tinjau2 blog org.. ade pembacaan yg saya tak berapa setuju points yg diketengahkan org blogger tu.. dia kata dia tak suke baca blog yg guna bahasa rojak ni.. sekejap tulis english, sekejap tulis melayu... sekejap bahasa sms... Style dia tulis yg sy tengok, dia mmg guna bahasa melayu yg best.. mana2 perkataan english yg dia tulis, dia akan italic..  good for her... mmg seronok baca entries dia... mcm2 cerita... mcm2 gambar.. sy kdg2 masuk jugak blog dia.. kalau teringat, mesti cek blog dia baca entries baru dia..

Bagi sy pulak, tak kisahla org nak tulis blog pakai bahasa ape pun yg dia nak... blog ni hakmilik blogger tu... kalau org tak suke, takyah la baca kan... kot2 pening ke baca entry dia, takyah baca.. the choice is 100% on readers.. and tak payahla kita nak judge org ni punya blog bess ke tak.. tak best bagi kita, maybe best bagi seribu org lain... so what? baca jelah blog mana yg kita suke kan? hmm... sebenarnya tulisan oleh blogger tu lagi kasar.. mcm2 dia kutuk org yg tak pakai bahasa melayu dgn betul.. naik tension plak baca.. (yelah sebab kita pun pakai bahasa rojak kan.. hahaahhaha).. kat sini bukan nak buat karangan... bagi saya, blog ni tempat nak luahkan perasaan saya jek.. share hasil2 kerja saya.. iklan2 sikit utk kelas dan penjualan cupcake yg dpt menambahkan pendapatan.. hasilnya? sy dpt ramai kawan baru dr blog ni... kalau saya sedih dan tulis kat sini, ade je yg console saya, tulis komen, email, sms sy personally.. where can u get that? here! that's why i love this place.. although tak selalu update, sy akan masuk almost everyday utk tengok updates rakan2 bloggers yg lain... walaupun kebanyakkan blog ni psl gambar2 cupcks, baking, takpun psl anak2 sy, saya suke jugak baca blog2 yg merehatkan minda saya.. hahahaha.. nak tau blog ape? antaranya... Hanis, Diana, Rizalman (i wish he has more updates!), mama Hanis kak Nanirostam, blog gosip beautifulnara.com... (jgn gelak!) dan ade la a few others yg saya selalu gakla masuk.. ade flm list fav di pc sy nie.. penat2 buat kije, boleh la bukak baca2 entries org lain yg bess... :) free entertainment!

So, ape fav blog korang? Bagilah cadangan... boleh saya jenguk.. hehehe... saya suke baca yg merepek2 je... yg tulis psl kehidupan dia ke, yg jalan sana sini ke... pastu berangan la nak buat mcm dia.. haha...

Okeh la, perut dah lapar.. td bwk roti wholemeal and unsalted butter sbg bekal 'minum pagi'.. had my breakfast at Syed's S3 Shah Alam with my good friend Kak Ani..  Capati and fresh milk.. surprisingly, the fresh cow's milk (without sugar) is really good! Healthy breakfast la konon... kena jaga makan! Am hoping my sugar level is not shooting high..

Have a good weekend ya! Take care..
♥edi

8 comments:

babyhanny said...

bile kak edi mention S3 Shah Alam teringt sup kambing die.. cecah roti ngan apom die yg gebu cecah kuah santan..uhh sedapnye...

Edi said...

hehe.. situ semua sedap... even roti canai kosong puns edap.. kak edi suke kuah kentang dia tu.. boley katakan seminggu mesti 2-3 kali bfast situ :D

EvisuKyme said...

eh...apasalahnye bahse rojak...tak sakitkan sapa pun...kalo xsuka,jgn baca...sis edi...mmg lama xuplod pic cc...nk buat ilham ni......

dh tak morning sicknes ke?

Wiz said...

Edi- kak wiz nak masuk blog sniri pun agak jarang lately. Tapi yang sebenarnya blog2 yg kak wiz selalu lawat ialah kitchen guardian, adorablecupcakes, entah sapa punya blog tu ntah, and my cousin's blog manistreats.blogspot. itu jer.

Blog saya seperti tidak berpijak di dunia reality, menceritakan cerita yg benar di mata saya shj. eceh ceh ceh kekekeke

Edi said...

EvisuKyme,
haha... skrg mmg tak ambik order.. so takdelah byk sgt gambar.. sekali sekala jek :) morning sickness mmg takde.. be4 this evening sickness tp alhamdulillah skrg dah kurang.. cuma balik kije badan letihla.. x mcm dulu.. huhu

Kak wiz,
blog masakan mmg sama list kiter.. semua kat tepi tu semua sy selalu jenguk.. kdg2 takde update pon jenguk jugak :D hehehe... adorablecupcakes tu sape ek? mcm comel je orgnyer. hahaha

Reen Tart Nenas said...

saye baca rizalman! memang kelakar abes. especially bila dia cerita psal anak dia tu. hahaha

Anonymous said...

Iya Dina..
U know what, awak la org yg sy akn ajk mkn, talk to klu sy x de mood.. Somehow pastu Ok... It works e'ry time.. Thanks dear... K Ani

Edi said...

Reen, Lawak kan dia. And pure genius!

Kak ani,
Huhu nak nangis dgr. And me too, feels the same way!