Monday, July 25, 2011

Life's colors

Thanks Aza, Aziana, Kak Sabariah and Ila for coming to my cupcakes class last Saturday! :)

I left my external drive at home where i keep all my photos (seem to be doing this quite frequently now) so i dont have any cakes photos to share with you. Imran is at his highs last night. Thanks Tok Dah and Tok  Nik for the presents.. Spongebob theme Bingo and.. satu lg tak ingat nama ape tp game tu mcm bess! Dah janji dengan Imran malam ni nak main.

After class last Saturday we headed straight to my MIL's  @Rembau.. ada kenduri doa selamat sempena menyambut Ramadhan dan tahlil . Alhamdulillah semuanya berjln lancar walaupun saya tak tolong apa2.. basuh pinggan pun tak tolong.. Ayah Imran and Faaeq dah flat sebab demam... banyak yg berlaku sebenarnyer... taska Faaeq tutup Sabtu hr tu, ade Sukan Tahunan and apparently we (our whole family) was not invited just because Faaeq doesnt know how to play?! I pun ape lagi.. sound terus, kecik hati... kenapa Faaeq tak di jemput (dahla tak inform, nak tutup taska hari sabtu.. i dah plan buat kelas.. takkan nak cancel?!).. cikgu dia jawab, sukan untuk budak 4,5,6 tahun.. well, Faaeq is 4!? Anyway... takpelah... a lil bit of misunderstanding... and miscommunications.. so end up ayah kena jaga Faaeq semasa Ibu buat kelas.. tq my darling.. dont know what i'd do without u!

  .. and... baby Zaim!!! yang dah 5 months... sgt comel... dan Faaeq pun sangat geram! sikit2 nak sayang.. nak sayang tu siap baring atas badan baby Zaim... mana tak marah si kenit tu! Uwaaaa..... tunggu Zaim besar sikit kang boleh main dengan Faaeq dan abg Imran. Yay!

Play play and play. Climb climb and climb... tak boleh lepas sekejap, mesti nak panjat ke rumah sebelah. pening betul dengan Faaeq nie.. kejap je dah hilang kalau tak tengok dia... banyak tempat2 bahaya.. so mmg kena selalu jaga dia..

Had a blast at Pullman Putrajaya swimming pool. Masuk rm1 seorang.. tapi kolam dia bess.. seronok kalau gi petang, x panas sgt.. first time faaeq pakai pelampung.. mula2 dia taknak.. lama2 dia ok, x cabut, tapi punyerlah penakut kalau lepas dia dlm air bagi dia terapung. bila kaki tak cecah lantai pool, dia mcm fobia.. konon macho sgt boleh panjat sana sini... hahahhaa..

lepas mandi pool, bilas kat paip. situ pun boleh main air lagi..


uwaaa.... this Friday Faaeq yg macho ni akan masuk wad pediatrik di Hosp Serdang... doc bagi appmt on 30th (saturday) untuk cabut gigi dia.. geraham bawah, kiri dan kanan, rasenyer semua tu kena cabut! sebab dia akan kena bius x sedar, so kena masuk wad a day before.. and hopefully lepas tu boleh balik the same day. 31st ni kan dah nak pose.. huhu... harap2 semua ok...

sneak peek.. ececece... kosong lg belum ade kabinet :)
and lastly... we'll be moving to our new home... i'allah... soon! kitchen dah siap.. tinggal plumbing... This wednesday kitchen kabinet siap pasang.. yay!


Happy Monday everyone! May us all hv a great week ahead. Amin.

9 comments:

Reen Tart Nenas said...

tetap rasa nak marah org kat taska tu. tak patut!

selamat berpuasa kak :)

Anonymous said...

kan!? geram betul masa tu tp nak buat camne.. mcm ni lah bile bergantung kat org.. :(

selamat berpuase to u too! jomla buat puding, agar2, jelly dan sewaktu dgnnyer pulak! yum yum

-k.edi

Anonymous said...

dot..imran dah pandai main piano? wah, proud of him...aku pun ada buku yang dia guna tu..hehe...ko dah beli piano ke? Jijie

Anonymous said...

ajiji,
boleh la.. dia dah kenal notes.. cuma kalau lagu baru merangkak gakla dia nak main... kire ok la.. aku pun x sangka dia boleh baca dah notes tu.. piano dlm gambar tu yg dekat kelas dia.. aku xde beli piano pun.. kat rumah ade keyboard, tu pun esah punyer. pinjam. haha

bile nak gi dengar ko main piano lagu titanic ni.. hehehehe
-edot

Anonymous said...

congrats on your new home.

taska teachers with low EQ mentality. hope next time sth similar happens to them and then they will know how it feels to do this to others. oh well, just ignore them and move on with life. if complain too much, later they might ill treat ur child when he goes to taska

sally

Anonymous said...

sally, i was mad coz they didnt inform me.. whereas their main task is to take care of my child, and that includes saturdays (half day till 2pm).. i only send him if i hv to work or if i conduct classes.. so it's not everyweek i send him. they take it for granted la tu.. tup tup bile i nak hantar,kebetulan time tu ade sukan. x inform i, that's why i marahla.. pastu mcm kecik hati pun ade why faaeq is not included in the sports day.. anyway, i dah sound dia.. hopefully no more such incident after this.

-edi

Syahida said...

edi, gud luck with faeq's dental ops. i like faeq and his pelampung story haha..not that macho after all :)
on faeq's taska, i know how it feels. been there too.hope they learned a lesson. i agree. inform sajalah. i'm sure u wud understand. ni diam2 je. mestilah marah.err..u marah dorang kaw2 ke?
suka la tgk imran main piano ;)
i hope everything goes well with the new home.

happy coming ramadhan!

Wiz said...

Moxed emotions in this post, mula2 marah pastu sian pastu seronok orang nak masuk rumah baru!!! Saya dengan rasmi nya self invite myself to your new house k. Eeeeeeeeeeee cant wait.

Anonymous said...

syida, faaeq tu part panjat2 tu mmg macho habis.. org lain yg tak biase dgn dia bile tengok dia panjat, boleh sakit jantung! tu lah i nak tergelak bile dia panic habis time terapung tu. kehkehkeh.
yg taska tu, i tak marah depan2.. i berbalas sms je dengan manager taska tu.hopefully no more hurtful incidents after this. kalau tak, tukar taska je lah

kak wiz, hehehe.. kan? semua ade marah, seronok, pening, cinta, mabuk.. itulah dm kepala skrg ni pun camtu.. sampai x tau ape nak pk dah.. harung jelah... :)

-edi