Monday, May 9, 2011

Waiting anxiously...

.. for my convo! I can be excited, right? hehe... so bear with me ya...

with my coursemates Suzy (who's doing her PhD now) and kak Zainon who has a twin sister in the same class!

Baru habis raptai tadi... I learnt a few things during the raptai. Masa salam dengan Agong (Tuanku Mizan).. jangan cakap 'terima kasih tuanku'.. itu tak ikut etika.. kena cakap 'menjunjung kasih, tuanku'.. saya doakan tuanku sihat sejahtera dan dipanjangkan umur supaya saya boleh dapat scroll saya dari tuanku! sidang pertama sessi konvokesyen UiTM tahun ni start hari khamis nie.. sidang pertama untuk masters and PhD.. dan sidang pertama sahaja yg boleh salam dengan agong.. yang lain2 sidang dengan VC ... x sabar!

Then, tak boleh pakai kuning! sebab ade Agong... so baju kurung kuning, tak boleh a.... kasut kena yg tumit at least satu inci! (kena beli kasut baru ni!).. tak boleh pakai pants! (ok, saya pakai baju kurung).. dan pakai jubah....


alhamdulillah semua dah settle... alhamdulillah tak payah pergi kelas lagi tiap2 hujung minggu... cuma satu saja.. Puan Isahbi dan Hj Mohd Azhar.... I wish u were here! :(( takpelah, kirim gambar jelah :( satu seat tetamu kosong, so sy bagi kat coursemate saya yg nak bw masuk MIL dia.. i wish i can bring imran.. tapi budak bawah 12 tahun x boleh masuk dewan... 

sidang konvokesyen kali ke 74 UiTM. 
i'll be there!!!

banyak juga yg berlaku lately.. kunci rumah yg i beli dah dpt... no rumah 47 (terbalikla pulak dengan sidang konvo kali ni)... so baru nak proceed with renovation sikit2.. besarkan dapur yg sgt pentingg..... after so many years of duduk rumah sewa... selepas berapa kali pindah rumah.... (serik!).. alhamdulillah.. akhirnya dpt juga rumah sendiri... so kali ni, birthday saya yg ke 34 ni (24 april aritu) sgt2 bermakna utk sy.. ingat dulu kitorg ade buat list 'things to achieve before 35'.. antaranya, habis masters, beli rumah,.. so semua tu dah check! tinggal nak pergi umrah je belum.. next year i'allah.. banyak sgt saya nak minta doa depan kaabah nie.. kalau pjg umur, i'allah tahun depan.. amin. 

happy mother's day to all of you.. kitorg tak buat ape2 pun on last sunday except pergi swimming kat putrajaya.. imran dah lama ajak, so semlm pergi mandi kat swimming pool..(pusat kejiranan precent 11- pool dia bess! mcm resort!) then beli nasik arab kat Saba Cyberjaya.. YUM! I think my days after this will be busy daydreaming about the colors of my walls, the new curtains, the new sink... $$$ semua nak pakai duit! 

Thanks you all for yr prayers and words of encouragement. Part of who I am today is because of you! I am so glad I have this blog where I can share a bit of my life with you. Thks for reading my stories, thks for smiling with me in front of yr PC/lappy/hp, and thks for crying with me when i'm down with my roller coaster emotions! love u all!

    
♥ edi

15 comments:

Kehelan said...

Kak, tahniah! eh tp kan,sy konvo 2009 dulu sy pakai kuning... haahahah... ni hasilan tak pergi raptai la ni...

Syahida said...

edi, u r a NEW friend but it seems like i hv known u for long (when i read this entry)..i am so BANGGA of u! haha

Edi said...

ye ke... hahaha.. seb baik cover dgn jubah! x nampakla... :)

Edi said...

syida, two times.. two times I thought of quitting the course. seb baik my husband kata jangan. so this is not 100% me, my family completes it.

i feel u're always near to me too.. :)

baincardin said...

Tahniah!!!~ ^_^

Edi said...

tq bain :)

KG said...

i kelurq ayaq mata...mak cam nilah terharu anak anak belajarq tingghi tinggi....lepas ni n\belajatq buat macrons italian mtd pulak woo hoo....congrats edi...i tunggu khadijah convolah pulak, tak mboh belajrq dah if at all it'd syariah law...tunggu bila ada cucu nanti!

fiza said...

congatulationsss edi...! yeay you did it..!

Azfa said...

Congrats dear!!! yey yey dah habis..sure lega gila kan! no more weekend classes, no more assignments..ha ha..now is just lay back and enjoy a good story book instead of reading SPSS analysis and all the jargons!! Hugs

Edi said...

TQ kak yani... be4 u knew it khadijap pulak convo.. kejap je kan..

kak fiza, tq! :) lega...

kak azfa, tq!! mmg lega sgt x payah pk assignments.. kalau tak, asyik serabut kepala je... alhamdulillah :)

fasya said...

congrats k.dina ;)
lepas ni ada banyak masa blh buat cupcake n jalan2 hujung mgg..

Maizatul said...

congratulations Edi...terharu baca ni..i missed my masters convo, my children tak tau pun i grad. it was a big mistake that i made, i rasa cam leceh to travel all the way to perlis, the rehersal and such, i need to take few days of leave, so malas to coordinate and decided to ask them to just mail me the scroll. nampaknya kena buat lagi satu la so that my kids can see me graduating...amin....kat DATC kan? u are the first batch la ...lucky you edi. I'm so proud of you.

Edi said...

fasya, tq! :) tulah... ingatkan bykla masa tp rase mcm tak cukup2 masa jugak... mcm mana tu ek... :(

mai, ruginyer... tp i faham sbb convo u kat perlis jauh giler... dgn nak angkut satu family sumer.. mmg pk 2-3 kali gakla kan.. xpe, PhD lak lah lps nie.. :D
ha ah kitorg first batch kat DATC tu... cuak gak mana tau kot2 camera tak center ke nanti.. tpt baru kan.. harap2 semua berjln lancar :)

elyana said...

kak edi, congrats :)

Edi said...

tq elyana :)