Monday, April 4, 2011

Macarons Affair

 I'm falling in love all over again....


 with Anis, Kak Yani's niece yang sangat rajin! Dia kata nak jadi doktor haiwan bila besar nanti.. :)

 Mai, awak punyer.. pink yang cantik!

Missisippi 1, Missisippi 2... Kak Wiz was there too! and her macs were perfect!

 Putri, I wish I can play like you!
♪..antara Anyer dan Jakarta.. kita jatuh cinta...

 Muhammad in his wonderland..

 Kak Maizura, I love this photo of you! So nice to get to know you..

 Class of.. urm.. 2011? semua sana umur tau.. 23 tahun.

 lol !


Thank you Kak Yani (http://www.kitchenguardian.blogspot.com/) for sharing it all. I had such a great time! I promise I'll start doing the macarons once I buy a digital scale! :D

Place: KG's home (which is so lovely btw!) @ Taman Zooview
Date: Yesterday 3rd April 2011


edi

18 comments:

fiza said...

edi, i dah lama tak dapat time2 macam kat gambar you ni, bestnyer..! ur macs look lovely, colour ikut tudung masing2 ker..?

Tina said...

Salam Edi! Came here from KG'g blog! so you're one of the lovely ladies who contributed to her having a good time yesterday :)

love your photos (am a fan of great photography!)...beatiful macs and gorgeous ladies!! and my mata dok melilau kat dalam glass cabinet Yani yang sarat dengan Portmeirion itu hehehe...

Delicious-Cuppies said...

cant wait for my turn next week!! yeay yeay!!

Edi said...

kak fiza, u got it almost right! kitorg mmg buat ikut color baju masing2..hahaha.. i punya hitam tp taknak buh byk sgt coloring so jadi grey la.. hahaha...

Tina, salam to you. wow.... i'd just been to your blog.. cool! your macs look perfect! btw kat rumah kak yani mcm2 antics ade.. a few almari filled with all those pinggan mangkuk zaman dulu2 yg cantik2.. mmg mata asyik melilau je! i nak ambik gambar byk2 mcm invasion of privacy pulak rasa! haha.. ntah apa2.. thks for coming by ya!

mimie, have fun k! lepas tu kita borak masa kelas kat rumah i pulak ok! hehe

KG said...

edi, nxt classes you jadi tukang tangkap gambarq meh! it was great having you!and your photos are lovely...cuma cikgu dah nampak cam nak zzzzz....

Edi said...

cikgu mmg understood letih melayan kerenah2 students! hehe..

thks kak yani. really appreciate the knowledge!

Maizatul said...

Edi, your digital scale is is with me :)have you age the eggs? semlm i geram betul. ntah berapa biji telur yg tak dpt diasingkan coz the eggs that I just bought from tesco wasn't fresh at all. last2 i managed to get only 95g. wanted to add more tapi cam menyampah nengok telur tu.
lovely pics edi.nak cuci besar2 and frame kat rumah.

Edi said...

mai!! i lap u!! hehehe.. ok2 nanti khamis i'allah sy ambik. x pun esok ke.. nanti calling2.. busy sket lately at work.. huhu. telur kalau tak fresh mmg yolk dia berderai kan? tesco kdg2 ok, kdg2 lama.. beli telur yg color gelap2 tu, jgn yg putih sbb biasenya kalau shell dia dah putih, maknanya lama.. itu teori sy la.. haha.. x tau boley pakai ke tak.

Wiz said...

hehehehehehhehe, I love all the pics. hehehehehehe can't help laughing that we tried to do the macs according to our baju hehehehehe, see I am laughing again.

Wiz said...

Edi, tanpa kebenaran anda saya telah pun mengambil satu gambar drp blog awak dgn penukaran gambar anda di blog saya. Terima kasih.;o)

Maizatul said...

i lap you too....ingat ari ni nak gi jumpa edi, tapi ada meeting plak ptg ni, so takleh nak kluar takut terbalik lambat hehehe...

Edi said...

kak wiz.. heheheehe.... takpe, ambik je.. free free!

mai, takpe, esok ke jumaat ke ok.. xpun next week pun xpe.. no hurry.. :)

Puteri Qis Balqis said...

hye dear...
leh tak share kan resipi the cute kueh ni..

Rima said...

Woahhhh i like all the photos Edi.. cantik sangat.. u girls look so good!

Edi said...

Qis, u can get the recipe from KG, www.kitchenguardian.blogspot.com. ade dia dah post dlm blog dia :)

Rima, cantik kan semua org? hahahaha.. perasan kejap. we should arrage something the next time u're here.. i sanggup ambik cuti! then we can pose pose cantik2 sambil minum kopi :D

LifeBloom said...

Dearest Edi - what beautiful pics - they really captured the essence of the day - despite the heat - we managed to come off looking great - down pat to your photographic prowess! It was really great meeting you and hope to cross paths with you soon!!

LifeBloom said...

Edi, I commented on your lovely post yesterday tapi tak appear - anyway thank you so much for the beautiful pics which captured the camaraderie and essence of kinship amongst lovers of foodcraft!! I hope you dont mind me sharing the pics on my facebook page :D.

Edi said...

hye kak maizura,
dont worry your comment get thru, it's just that i have to moderate the comments first be4 it'll appear here :)
yes i did had a great time with all you girls! go ahaed, ambik je gambar tu.. i nak email to u x tau email address... ade satu lg gambar dengan 'tissue paper' a.k.a bunga melur kat tepi tudung akak! hahahahaha

see u again i'allah and all the best in yr preparations for yr haj :)