Friday, March 11, 2011

Mom's Baking Needs ~ Alamanda

Sapa nak tengok kek cantik2, sila pergi.. sapa nak beli mixer kenwood, pun ade.. nak jamu mata dengan kek cantik2 kat sugarflours, nak tengok demo mcm2.. sila.... kat alamanda, atrium (center part tu.. )

Saya pergi sebab satu je.. nak tengok kak wiz! hahahaha... dah beli choc beryls siap ikat riben comel2, nak bagi.. dah siap note, 'it's really great to finally meet you!'.. tapppiiii.... tertinggal kat office! so last2 makan sendiri jela... :P

Kak Intan, my senior masa si STF dulu.. masa i form 1, dia form 5.. hahaha.... maksudnya, i pernah pi ambik signature dia masa orientation week dulu.. hahahaha... masa tu semua budak form 1 kena carik and dapatkan semua sign seniors form 5.. takde ragging2 eh.. paling teruk pun kena suruh lap tingkap! takpun kena nyanyi je.. hehehe.. Btw, Kak Intan ni owner of Intan's Oven, cookies dia SEDAP sangat! dah habis licin pun yg i beli aritu.. huhu... nak lagi... tapi x larat dah nak ke alamanda............. she started small, dan sampai sekarang dah mcm2 projek and still going strong and stronger. dah nak export ke luar negara dah.. mmg tak hairan sbb sedap.. bila kita buat dengan sedap mesti org cari nak beli .. x kiralah kat ceruk mana pun kan? boleh tengok produks dia di sini. Lokasi bakery Kak Intan adalah di Kuantan.

I wish u all the best, Kak Intan! U're such an inspiration to me!

Sugarflours Booth, with it's grand centrepiece!

Cake by Sugarflours

Comel kan?

Haa.. ni lah dia.. Kak Wiz showing her magic with her fingers! Demo by Kak Wiz sekali lagi hari ahad ni.. refer her entry for schedules ok.. :) senang je nak buat.. kak wiz tunjuk buat roses and carnations.. semua pakai tools yang paaaaalinggggg mahal iaitu... jari kita! hihi

Nice work kak wiz! thanks for sharing! mcm2 dah dlm kepala ni nak buat! :D 


Itu ros dibuat oleh jari2ku yang kerasss... *malu*

Ta!

8 comments:

Reen Tart Nenas said...

huwaaaaaaaaa best best nyer. tp minggu nie dah ada plan lain, so tak boleh la ke alamanda :(

ANEEZ ALI said...

Adi, k.intan tu senior kite ke? BLOK D ke ??i br je tau...smlm i br je menelan cookies dia...kat sini ada pameran HDC

Edi said...

reennnn... pegila... pegi cuci mata tgk kek cantik2 kat sugarflours tu....

kak anis, ha ah la... tp dia blok A x silap... batch kak fatty.. hehe.. sedap kan cookies dia?

eLiza said...

hmm.. mebe sy boleh ke sana esok, lepas anta kek pd kastemer ;-)

Wiz said...

aaaawwwww sungguh terharu saya k. Sorry I just got to log in and baru nak tgk computer ni. Have been extra busy I think the busiest I have ever been.

Yes a lot of things can be done with limited tools. You just need the creativity to compose and to use whatever you have in your kitchen jer. Simplicity is always the best policy.

I know you have lots of ideas already brewing, cant wait to see what you can come up with.

Edi said...

eliza, pergi tak? hihi

kak wiz, idea boleh carik tp masa i tak boleh carik.. hahaha... tp kdg2 takde masa pun boleh ade masa sbb dah kemaruk nak buat! hahah.. will start doing for family and frens dulu, sponsor mana2 yg nak.. utk practise! hehe thks for sharing! ♥

Didie said...

Intan's Oven tuh dekat jek ngan boutique Zleqha. Tak tau pon STFian. Nak kena pay a visit ler lepas nih :-)

Edi said...

odie, ye ke... haih, kuantan ni happening la skrg ni ek? hehehe.. kena singgah la next time balik trg! i especially liked her classic choc chip cookies.. sedap!