Wednesday, July 14, 2010

Nick, what's your name?

if you were here quite some time ago, when i went by the name 'diena cupcakes', u'll see this as my header.
i have a list of nicknames to go by. u see, my name is edina. dah pendek pun boleh nak dipendekkan lagi jadi nicknames, bukan satu, bukan 2 pulak tu.. hahaha... here's some (other's i wont share due to personal reasons! hahahahaha)

1. edi : my schoolmates when i was in STF called me edi. or kak edi. so kalau org jerit "ediiiiiii..." tengah midvalley tu, i tau ler itu mesti member sekolah!

2. na: my close family calls me na. from my side

3. ina: my close family from husband's side call me ina :D
mula2 mmg janggal sbb 'ina' ni mcm seorg yg sangat lembut tingkah lakunya.. not me. i am soooo not lembut! tp oklah.. mentua panggil 'ina' kan mcm menantu mithali.. hehe

4. dina: frens at work!

5. edot: manipulation from edi. frens from uni. they all ni kreatip sgt nama semua tukar jadi 'ot' kat blakang..
contoh: suzi=suzot
            mary= merot
            yati = yatok! hahahahha...

6. din (as in din beramboi. really!!): also frens from uni. the guys! i guess the name makes them feel like i'm one of them. :-P they still call me DIN till now.. even my husband used to call me DIN. pastu tukarla.. kehkehkeh.. takkan nak panggil, "DIN, masak ape hari ni?" uwaaa.....

bila mula2 nak buat cupcakes nie, i used diena. tapi lama2 rase macam tak sesuai... i like people to call me edi.. sebab rase mcm rapat and mcm dah lama kenal bile org panggil nama tu..:D ade kot yg confused, edi ni laki ke pompuan? so i put my photo :) supaya org tau la... hehehehe..

oklah.. so what's your fav nickname? hey, i shared mine! :)))

14 comments:

SunnyLovesRain said...

my malaysian friends masa study kat Uk dulu called me koboi...sebab i was a little bit tomboyish & when we were practicing for a malay joget for a cultural show i was wearing my boots..so melekatlah nama koboi tu sehingga hari ni..tapi just for those yg kenal kat sana je lah. while sunny is my other nick for my foreign friends cos i came from Malaysia yg sangat lah sunnynye...when it's not raining that is...hehehe;D

edi said...

koboi.. that's so cute! hehehe... i keras bab2 menari ke, joget ke.. eii.. sorry... silap2 dpt nick lain pulak! hahahaha
thanks for sharing sunny! (now i know why u love rain!)

ke your hubby punya nick, Rain?

mangosteenskin said...

i love this post! tapi kalau nak cerita nama-nama mango kat sini kang panjang berjela ehehehehhee.

dlm dunia siber, nama saya mango. kependekan mangosteenskin, sebab bila dah lama2 jenuh pulak nak sebut mangosteenskin setiap kali, jadi cuma sebut mango. ada juga yang panggil manggis, maybe sebab diorang translate daripada perkataan mangosteen tu. Tapi lately, yang lawaknya, ada orang call me "mangga".

"mangga pakai kamera apa ya?". Ha, kan pelik bunyinya tu? hehe.

Delicious-Cuppies said...

meh i share mine...
real name - Helmi Liza
adik bradik, sedara mara, kwn sekolah, kwn uni sumer panggil mimie
current officemate pggl Helmi and this is really confusing other ppl as they tot i'm a guy.. haha... bila sy angkat call & ckp sy helmi mesti diaorg akan kata saya nak ckp ngan helmi la... haha... sayalah helmi... hahaha...
ada jgk yg pggl liza... tk suka lah... too girly... hahaha...

edi said...

mangga, dah masak ke belom?? hahahahahaha....

mimie, HELMI?? r u serious? tp unik ape :D HELMI DELICIOUS CUPPIES. konpem org ingat chef lelaki! hahahaha

azima said...

Na.. i rase org treng kalu anak ada nama Na kat belakang tu mesti depa panggil Na. Sebab i pun ada kawan nama dia Radziana.. parents dia panggil Na.. bunyi Na tu lain sket ..mcm ala ala manja gitu..

I plak.. my name azima. my mak panggil azi..my sister's name azila.. so takleh nak panggil azi gak.. so Dek La. Adik sebab dia bongsu.
Among kawan2 sepermainan di kampong ,i dikenali sebagai "Erk" Pelik kan. actually tak tau mai dari mana.. i sendiri reka dan i tak tau kenapa. Tapi bila dah besar malu plak ngn nama tu. Skrg ni cuma kawan2 lama jer yg tau nama tu.
Bila kerja org panggil azima...

Panjang nyer.. sorry tuan rumah..

edi said...

azima, thks for sharing :)
i seronok baca comments org... no worries! boleh tulis cerita pasal nicknames kan?

Wiz said...

Amboi byk nya nama. My perasan name yg sebenarnya Catherine Zeta Jones tapi orang panggil Drew Berrymoore ada jugak some yang panggil Heidi Klum. Tapi apa2 pun wiz jugak yg melekat ahaks.

I think I want to call you ediberry. Sebab now when I think of you I think of strawberries.

edi said...

wiz unik ape.. i like... ala2 wizard gitu... guna magic stick boleh keluar kek cantik! ;D

ediberry?? mcm nama bapuk je kak wiz!! taknakkkk

azq said...

apa? INA??? tidakkkkk... hahahhaha... tapi takpe edi, menantu mithali punya pasal...

aku dari kecik sampai kerja org panggil aku Linda, except of coz, kawan2 stf & kolej - Azerq.

tapi ada sorang senior panggil aku Lin, padahal nama dia Azlinda jugak, dan aku panggil dia k.Lin.
boleh?

Delicious-Cuppies said...

edi.. yeap.. for real... my name as per in the ic is HELMI LIZA... hehehe...

edi said...

linda??? hahahahhaha... aku selalu imagine linda ni org bergaya pakai anting2 gantung2 tu.. :D

ko ade skandal ke dengan kak lin? hahahahhaa

azq said...

itu Linda Lam... alaa, peragawati dalam cerita Labu Labi tu... hehehehhe...

*uh, yg senior tu, bukan senior kita yek.. kang salah org pulak...bahaya....*

Wiz said...

Taknak. Ok la I call you didi hahaha lagi bunyi bapuk.

Ok la ed jer k.