Tuesday, April 13, 2010

Art Market

Hye everybody.. Thks a zillion for taking part in my contest. I will choose 3 best shots (it's HARD to choose weh... semua best2..) and post them sometime this week i'allah.. so, tungguuuuuu.. :D. then out of that 3,  a winner will be annouced on 23rd or 24th april. all the best!

Here are some cupcakes i made for Mia.. she ordered for a project called "art market".. all these cupcakes have their owners already.. so many designs requested by them,  right down to the color choices.. yang kelakarnya, RED color tu kan, budak2 ni tulis "merah Mcd".. dahla gambar scan tu x clear.. penat pikir merah apeeeela ni.. merah med? med ape? (sebab "c" nampak mcm "e").. seriously pening nak buat semuanya.. sebab tu semua mcm bercampur2.. i think ada yg nak combine 3 different flavors for their 'small set'.. so tulisan tu ada sini sikit, sana sikit.. anyway, thks a lot Mia. Nice meeting you :-)


peace out!


2 comments:

azima said...

Edi..yg design alwayzz superb.. simple tapi idea baik punyer .. idea ni plan ker..dtg spontanious..

edi said...

azima.. thks a lot:)
yg these particular sets i ikut design customer.. dia dah sketchkan.. tp ade gak yg i ubah sikit bg better, ada yg i tiru sebijik..
for my sets, biasanya i sketch dulu apa yg i nak buat.. that is to save time masa deco.. but sometimes i tak follow sgt the sketch :p especially bila ada masa terluang.. seronok gak kalau i have all the time in the world, i'd love to explore fondant n gumpaste.. i'allah, bila anak2 dah besar kot. (bile tu?)
azima pun boleh.. kalau u minat, practise byk kali, mesti boleh. janji ade event je u buatla cupcakes. hehe.. find reasons to bake n deco.. after some time u akan biase dengan colors, icing, so u dah boleh sort of 'imagine' apa yg u nak buat beforehand.

all the best!