Monday, December 26, 2011

Ganu kiterrrr!!

*kaki faaeq masa baru lahir

Hi friends!! We've arrived in Terengganu safely... alhamdulillah.. even with an 'injured' car, nasib baik ok je bawak sampai sini..from Cameron Highland we drove to Gua Musang, then thru Felda Aring, tasik Kenyir  and some other places in between yg i pun x pernah tau kewujudan.. and lastly.. KT! Thanks to GPS, what a wonderful innovation!



*imran at 3 1/2 old-- baru dpt adik faaeq!

Imran was so eager to show us all his 'findings'.. sampai2 je terus ajak pergi pantai.. tunjuk air laut yg bergelora dan pantai yg dah kena makan dengan ombak ganas... skrg musim tengkujuh di sini, tapi semlm and hari ni hujan sekejap2 je.. x lebat.. mendung je.. very nice weather.. makes me want to curl in bed all day long! hehe..

We'll be sending our car to workshop tomorrow.. cermin belakang kena order from KL.. takde stok.. but the wait is reasonable la, 1 day jek.. so we decided to just have the workshop to do it for us... then bonnet belakang tu kena ketuk.. cat x sempat. Do u know if a motorbike (or a public bus, taxi, official car) hit u, no matter sapa salah, u cant claim their insurance? yup.. i just know that when this happen... so even in the police report moto tu yg salah (kita dah bagi signal nak ke kanan pun dia still langar kita, dr belakang lagi), still, we cant claim his insurance... so, ape lagi.... $$$ terbangla.. panjang cerita... mintak dgn bapak dia pun buat2 tak faham je.. suh claim insurance jugak.. soooo...... ape boleh buat.. 

Ok, pasni nak gi saloon fav, potong rambut!

♥edi

6 comments:

Fazlinil Irma said...

bestnya balik kampung..
sy rindu nak makan satar, kepok dgn air buah gelas besar.

Syahida said...

edi, syoknya balik ganuuu...i x prnh sampai trgn lagi. those tiny legs (faeq's pic) are so CUTE!

azq said...

edi, aku pun tau pasal motor tu lepas kereta aku dilanggar motor (kereta aku berenti kat simpang, dia langgar depan sbb buat konar baring masuk simpang. giler kan?) kita takleh claim apa2 dari diorg. geram betul! tapi mmg berbakul2 kutukan + curses la kitorg bagi. dah tu bukan nak minta maaf ke apa, blah gitu aje

Edi said...

irma, u org ganu ke? utlah, kalau balik mmg akan makan kopok byk2.. lupakan diet :D (ala, mcmla dietpun selama ni)

syida, kalau camtu wajibla buat trip ke sini... bessla trg nie... hehe


azq, mmg sakit jiwa... bukan salah kita, pastu tak psl2 jek kena tanggung kos repair.. yg mamat ni, ayah dia plak polis kat cameron tu. kitorg buat repot kat ayah dia, siap boleh bersiul2 lagi... pastu kata nak saman anak dia tu.. ellehhhh.... (sakit hati)

Reen Tart Nenas said...

comey nyer kaki die. dulu la. masa kecik. hehehe

Edi said...

reen,
kaki baby sumer comel2.. kecik bulat je.. gerammm!