Monday, August 9, 2010

Ramadhan

Alhamdulillah syukur kita sama2 dapat berjumpa dengan Ramadhan sekali lagi dalam hidup kita, kalau dipanjang umur dua hari lagi.. everyday i count my blessings for having a wonderful family, friends and health. sesungguhnya rasa amat insaf bila nak puasa ni.. mengenangkan diri yg lalai dan banyak dosa ni. sama2 kita menyambut Ramadhan dengan seribu kesyukuran, kita mampu bukak komputer dan surf internet, baca blog pun sebenarnya we are so above the rest! ada yg nak tidur pun tak ada bumbung atas kepala.. ada yg tak ada ibu ayah, ada yg sakit kena duduk hospital seperti menunggu ajal.. dan kita... ?

emo pulak hari nie.. :)))

oklah.. to add to the excitement, ni jadual imsak and berbuka puasa utk kita budjet bile nak bunyikan alarm pagi2, and bila nak start masak utk berbuka! :D


take care! 

6 comments:

raggedyanne said...

haha, kita semua manusia yg berdosa, Edi. Have a blessed Ramadhan ya. Jgn browse food blog masa bulan posa tau. Hehe

edi said...

anne, ape pulak, time poselah kena byk2 browse food blog.. carik idea nak masak ape.. last2 'masak' kat psr ramadan je... kahkahkah

mangosteenskin said...

I definitely tak boleh pakai jadual waktu ni, sebab kitorang imsak dan berbuka sejam lebih awal! hehehe.

rasa tak sabar masuk bulan posa. i really wish i don't need to make any stamp masa tu supaya boleh concentrate dgn family, tp dah janji dengan customer.

edi said...

mango! mmg.. heheh.. korang berbuka awal! huhu.. jelousnyer...

Rima said...

Salam Ramadhan Al Mubarak to u and ur family.. dah buang puasa belom?? tdy i segar sikit cos tak leh puasa hehehe

edi said...

rima dear,
salam ramadhan.. i baru je dok meleleh tengok steamed choc cake u! hahaha...
i awal2 lagi dah 'raya'.. belum start pose lagi.. sabtu ni i'allah kot.. huhu.. samalah kita! :D