Wednesday, June 23, 2010

Seen anyone u know?


 Yes... that's me and my kiddo! :D
Star today, page N27
that photo was taken by my better half @ lcct. that's the real aircraft on my head! the spot is the closest we can get to flying aircrafts which were landing at lcct.. lepas tu kena halau dengan guard! hahaha.. (kena duduk dlm longkang tu nak ambik shot ni..)

here's the original photo we sent for a competition by wawasan open university. the photo didnt win. i wonder why they didnt use the winning entry? ayashi ne.....

i like this one better! :-)

16 comments:

Maizatul said...

i LOVE this pic....seriously, i love it.

edi said...

i love it too mai! ade gantung dlm bilik opis nie :-) thks for dropin by.. td suh tengok FB takbley bukak plak ek... hehehehe..

azq said...

yeah.. aku suka! aku suka!

Kehelan said...

ingtkan akak menang!

edi said...

azq, hehe... tq :D

kehelan, itula.. poyo kan? x menang tp guna gambar.. nampak sgt kronism..opss!!

my.mastura said...

ewwaahh ewwaah..glemer hakak! heheheh

pelik gak naper diorg x guna photo yg menang tu kan..?

Kitchen Guardian said...

excellent, but whatever it is make sure the uni or publisher actually has sought permission from you to use this photo...protect your rights!

Wiz said...

Macam mana rupa gambar yang menang tu? Did they ask for permission and pay you for this? They should because it is AWESOME! Lepas ni you all kena menyelam bersama ikan2 dilaut pulak k and feeding them cupcakes, ok tak idae kak wiz? ;o)

Moi said...

nice pic! ape mende kat tangan ko tu edi, plane kecik ke?

edi said...

mas, itulaaa....... arghh...

kak yani, gambar ni husband i hantar utk contest entry.. menang dpt laptop ape ntah and ade a few consolation prizes paling cokia pun dpt tumbdrive.. and kitorg tak menang pun even tumbdrive seketul pun! among the terms and condition utk contest tu,dia dah ckp gambar2 tu akan jd hakmilik dia (open U tu) and boleh guna utk apa2 pun.. sbb tak menang, so i tak sangka la dia nak buh kat paperla pulak.. :(

kak wiz, tema contest tu, 'learning' in whatever condition yg kita boleh fikirkan la.. mcm2 gambar org hantar, ade yg bagi gambar duduk atas toilet bowl tgh baca buku pun ada! siap jadi finalist lg tu! yg menang i tak ingat gambar mcm mana, ade kat website Wawasan Open Uni tu.. malas i nak tengok dah.. (geram sbb tak menang! huhuhu)
tp idea kak wiz tu best tu.. :D ataupun i pi zoo bagi monyet kat situ makan cupcakes! lagi sennag coz i tak tau berenang! :D

moi! itu kapal terbang kertas la.. sama mcm yg anak aku pegang... atas tu kapal betul.. so mcm aku ajar anak aku mcm mana konsep kapal terbang tu la.. konon2nyer.. hehe

Rima said...

Woahhh Edi.. can I hv ur autograph?? heheh tak menang tak pe asal gambar dah keluar kat paper :o))

edi said...

wakakakakaa.... with pleasure.. hahahahahahahaha...

Reen Tart Nenas said...

serius best! dah jadi model rupernyer... lepas nie harga cuppies naik ke, sebab model yang buat? ekekeke :p

edi said...

kekeke reen.. rega naik sbb gula naik.. bukan sbb model yg buat! tp good idea gak tu kan!? heheheh

SunnyLovesRain said...

great pic edi! ;)

edi said...

hey thanks! :D